SĂNĂTATE

Remediul bun la toate: hrean cu miere

Într-o lume sufocată de poluare, în care toate din jur sunt pline de aditivi, chimicale și altele asemănătoare, nu este de mirare că omul încearcă tot mai mult să se întoarcă spre miracolele pe care ni le oferă natura. Acest lucru este valabil și atunci când este vorba de tratarea anumitor afecțiuni care pun în pericol starea de bine a organismului.

Cam tot ce ne oferă natura conține acele vitamine, nutrienți și minerale de care avem nevoie pentru sănătatea noastră. Și dacă acestea au un efect benefic singure, cu atât mai mare este efectul lor atunci când sunt combinate. O astfel de simbioză există între două ingrediente naturale, despre care nici nu te-ai fi gândit că funcționează atât de bine împreună: hreanul cel iute și mierea cea dulce și delicioasă.

Combinația perfectă

Oricât ar părea de ciudat, combinația dintre hrean și miere poate fi considerată, fără riscul de a greși, un remediu bun pentru toate afecțiunile. De aceea, ambele ingrediente ar trebui să nu-ți lipsească din casă, mai ales că pot fi folosite și pentru crearea unor rețete delicioase, dulci sau picante, pe placul tuturor.

Întărește sistemul imunitar

Folosește această combinație pentru a-ți pune pe picioare sistemul imunitar, care în ultima vreme părea că a dat unele semne de oboseală. Vei vedea cum în doar câteva zile efectele acesteia își vor face simțită prezența.

Boom de energie

Dacă simți că nu mai ai niciun pic de energie, nu te repezi imediat la o cană de cafea, ceai verde sau negru. Mai bine apelează tot la hrean și miere, și vei simți un adevărat ”boom”. În fiecare dimineață ia pe stomacul gol o linguriță de miere, peste care adaugă câteva hrame de hrean. Vei simți imediat că deja nu mai ai nevoie de cafeaua zilnică pentru a face față unei zile pline de provocări.

Tonic cardiac

Din ce în ce mai multe persoane suferă de afecțiuni cardiovasculare. Cel mai bine este să previi acest lucru, tot cu ajutorul celor două ingrediente. Timp de o lună de zile consumă zilnic câte o lingură de hrean ras, combinat cu o lingură de miere. Două lingurițe pe zi din acest amestec vor face minuni și vor regla și tensiunea arterială. După ce a trecut luna, fă pauză două luni și apoi poți să o reiei. Bolile de inimă nu îți vor face probleme.

Stimulează circulația

Dacă ai probleme cu circulația sanguină, în special cu cea periferică, combinația dintre hrean și miere este, din nou, cea câștigătoare. De asemenea, ajută la prevenirea formării de cheaguri de sânge.

Tratarea afecțiunilor respiratorii

Pe perioada sezonului rece, afecțiunile respiratorii sunt mult mai frecvente. Soluția vine nu de la medicamente, ci tot de la cele două minuni ale naturii. Pentru a avea efect, este nevoie să se consume o linguriță din cele două, pe stomacul gol, înainte de mese. Nici chiar cele mai puternice antibiotice sau medicamente expectorante nu au efect atât de rapid și de eficient precum hranul combinat cu miere.

Te scapă de constipație

Stilul de viață mai haotic, anumite tratamente, sedentarismul, sunt doar câteva dintre motivele care pot duce la instalarea constipației. De regulă, medicamentele cu efect laxativ nu sunt recomandate decât în cazuri de extremă urgență, pentru că există riscul de a crea dependență. De aceea, îți poți ajuta organismul să scape ușor de toxine, iar scaunul să se reia așa cum trebuie, apelează din nou la hrean și miere.

Ține anemia departe

Copiii sunt mai predispuși la anemie, din cauză că nu se alimentează așa cum trebuie, dar sunt destule cazurile când și adulții suferă de această afecțiune. Prin urmare, pentru a repune organismul pe picioare, avem din nou combinația câștigătoare.

Memorie de elefant

Cele două ingrediente, hreanul și mierea, sunt considerate adevărate bombe de vitamine, în special pe cele cuprinse în complexul B. Aceste vitamine sunt necesare pentru ca sistemul nervos să funcționeze așa cum trebuie. Combinația celor două este una excelentă atunci când simți că memoria ta nu mai este atât de bună pe cât credeai, sau poți administra acest mix celor care urmează să susțină un examen important. Aceștia vor învăța mult mai ușor, se vor simți plini de energie și vor face față cu brio provocărilor.

Reacții adverse

Chiar dacă este vorba despre două ingrediente din natură, acest lucru nu înseamnă că nu pot exista și unele efecte adverse. Sunt unele persoane care pot experimenta, în urma administrării acestei combinații, o anumită sensibilitate la nivelul stomacului. Dacă te numeri printre ele, recomandarea specialiștilor este să se reducă puțin cantitatea zilnică, sau chiar sistarea administrării ei. Cum hreanul poate avea și ceva efecte iritante asupra sistemului digestiv, cel mai bine este să nu se urmeze curele pe perioade lungi de timp. Ideal este o lună de zile, urmată de două luni de pauză, după care se poate relua și starea de bine a organismului este garantată.

S-ar putea să-ți placă și...