ȘTIRI

Ploiesti: Elevii claselor pregatitoare vor primi „Cutia scolarului”, plina cu rechizite

[ad_1]

Un alt fel de a spune: HAI LA ȘCOALĂ! HAI, ÎNVĂȚAȚI! Elevii ploieșteni din clasele pregătitoare vor primi ,,Cutia Școlarului”.

Apropos, să nu uităm spusa lui Comenius: „Şcoala este fabrica umanităţii”.

Primăria Municipiului Ploiești va distribui, începând cu această lună, 1824 de pachete cu rechizite destinate copiilor din clasa 0 – pregătitoare, în concordanță cu prevederile Hotărârii nr. 479/11.10.2022 a Consiliului Local Ploiești privind acordarea pentru anul școlar 2022 – 2023 a pachetului cu rechizite „Cutia Școlarului”

(http://www.ploiesti.ro/…/479_11.10.2022_Cutia.. ).

Proiectul ,,Cutia Școlarului” a fost inițiat, recent, de municipalitatea ploieșteană din dorința de a veni în sprijinul bobocilor din învățământul primar, cu un set de rechizite școlare gratuite, asamblate într-un  pachet atractiv, atât pentru fetițe cât și pentru băieței, care să fie utilizate cu interes de către micii elevi la activitățile din clasa 0.

De amintit în acest context că, administrația publică ploieșteană derulează un  program similar, cu tradiție în orașul nostru – Primul ghiozdan –, prin intermediul căruia mii de copii ploieșteni, care au frecventat clasa I, au beneficiat, în ultimii 10 ani, de rechizite școlare gratuite și ghiozdane cu un design modern și plăcut, menite să le ofere un imbold de bucurie pe drumul cunoașterii.

Noul proiect al Primăriei Municipiului Ploiești, ,,Cutia Școlarului” a fost gândit din aceleași perspective, respectiv de a se acorda o facilitate concretă elevilor din învățământul primar și de a se combate abandonul școlar timpuriu.

 ,,Cutia Școlarului” reprezintă, așadar, un dar plin de culoare și de multiple instrumente școlare folositoare micilor elevi ploieșteni, după cum urmează:

– Caiet de lucru – Matematică;

– Caiet de lucru – Limba română;

– Set carioci;

– Pahar pictură din material plastic;

– Caiet tip I, A5 – 2 buc;

– Caiet matematică, A5 – 2 buc;

– Hârtie glasată – 6 culori;

– Set de scris – 4 piese;

– Stilou cu 2 rezerve;

– Acuarele – 12 culori;

– Caiet de lucru exerciții grafice;

– Set creioane colorate;

– Caiet de lucru – Dezvoltare personală;

– Mapă plastic cu buton, A4;

– Set etichete școlare;

– Bloc desen, A4.

Contractul de furnizare a produselor incluse în acest program al administrației publice ploieștene, pentru anul școlar în curs,  a fost încheiat de către Primăria Municipiului Ploiești cu S.C. GRUP EDITORIAL LITERA S.R.L.

Valoarea acestui contract este de 134.976,00 lei, fără T.V.A.

Articolul Ploiesti: Elevii claselor pregatitoare vor primi „Cutia scolarului”, plina cu rechizite a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

S-ar putea să-ți placă și...