PRESTĂRI SERVICII, ȘTIRI

Peste 3.000 de elevi din Sectorul 1 vor beneficia de after-school in anul scolar 2022-2023

[ad_1]

Primăria Sectorului 1 vine și în acest an școlar în sprijinul părinților care nu au cu cine să-și lase copiii după terminarea orelor de curs și continuă derularea programului after-school. Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în ședința de ieri, 19 septembrie 2022, la propunerea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand,  Proiectul de Hotărâre pentru modificarea HCL nr.311/12.10.2018 privind aprobarea implementării programului ”Educație pentru viață” (program de tip after-school) pentru elevii din învățământul preuniversitar din Sectorul  1.

Potrivit acestui Proiect de Hotărâre, peste 3000 de elevi din ciclul primar și gimnazial care învață în unitățile de învățământ publice din Sectorul 1 vor beneficia în anul școlar 2022/2023 de sistem after-school. Prin proiectul “Educație pentru Viață” elevii beneficiază, după orele de curs, de  masă caldă, un program interactiv de petrecere a timpului liber, precum și de asistență de specialitate în realizarea temelor pentru acasă, costul programului fiind asigurat integral de la bugetul local al Sectorului 1.

Concret, prin proiectul adoptat ieri au fost actualizate cu rata inflației atât costurile cu masa caldă, cât și cele cu plata cadrelor didactice. Astfel,  bugetul total estimat pentru toate categoriile de beneficiari ai acestui program aferent unui an școlar este de 17.568.012 lei. În concret, bugetul estimat pentru o masă caldă/zi/elev ce va fi alocat este de 21 Iei inclusiv, iar pentru finanțarea celorlalte activități aferente proiectului tot 21 de lei/zi/elev.

“Pentru mine și echipa mea, investițiile în educația copiilor noștri și grija pentru siguranța lor sunt prioritare. Pentru că ne dorim un act educațional de calitate, investim masiv în infrastructura de învățământ și în derularea de proiecte extrașcolare care să corespundă nevoilor reale ale elevilor.

Programul «Educație pentru Viață» este unul dintre cele mai importante programe complementare activității școlare pe care-l finanțăm integral de la bugetul local și care rezolvă una dintre problemele importante cu care se confruntă părinții din comunitatea noastră. Prin derularea sa, elevii vor beneficia de o masa caldă, vor fi supravegheați după terminarea orelor de curs și își vor putea face temele sub îndrumarea unei personal specializat, încă de la școală”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Aflați acum școlile unde se derulează programul în acest an!

Beneficiarii Programului „Educație pentru viață” vor fi împărțiți în 2 categorii, în funcție de necesitatea fiecărei unități școlare înscrise în program, astfel:

 Categoria 1: elevi înscriși la unitățile de învățământ preuniversitar de stat care vor beneficia de o masă caldă și de activități educative. În această categorie vor fi incluși 2574 de elevi din 20 unități de învățământ, după cum urmează: Școala Gimnazială nr. 162, Școala Gimnazială nr. 183, Școala Gimnazială nr. 178, Școala Gimnazială nr. 184, Școala Gimnazială “Nicolae Grigorescu”, Școala Gimnazială “Sfinții Voievozi”, Școala Gimnazială nr. 5, Școala Gimnazială nr. 13, Școala Gimnazială nr. 192, Școala Gimnazială “Geo Bogza”, Școala Gimnazială “Petre Ispirescu”, Școala Gimnazială “Vasile Alecsandri”, Școala Gimnazială nr. 181, Școala Gimnazială “Alexandru Costescu”, Școala Gimnazială “Elena Văcărescu”, Școala Gimnazială “Sf. Nicolae”, Școala Gimnazială “Uruguay”, Școala Gimnazială “Pia Brătianu”– sediul din Bd. Mareșal Averescu nr. 17, Liceul Teoretic Bulgar “Hristo Botev” și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță”.

Categoria 2: elevi înscriși la unitățile de învățământ preuniversitar de stat, care dispun de semiinternat și care vor beneficia de o masă caldă pe zi. În această categorie vor fi incluși 470 de elevi de la 3 unități de învățământ, după cum urmează: Școala Gimnazială “Eugen Barbu”, Școala Gimnazială “Pia Brătianu” – sediul din Strada Petofi Sandor nr. 14-16 și Liceul Greco-Catolic “Timotei Cipariu”.

Menționăm faptul că solicitările pentru înscrierea în acest program vin din partea unităților de învățământ, în funcție de cererile primite de la părinți.

Foto: Facebook, ziare.com

Articolul Peste 3.000 de elevi din Sectorul 1 vor beneficia de after-school in anul scolar 2022-2023 apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

S-ar putea să-ți placă și...